WIE ZIJN WIJ

EVEN VOORSTELLEN

Hoi wij zijn Heidi & Carolien.

In ons enthousiasme voor de TREC sport hebben wij in 2014, samen met Dirk Jan, onze eerste TREC wedstrijd georganiseerd in Twello, vandaar de naam TREC TWELLO.

In 2016 en 2019 organiseerden wij tevens een officiële TREC wedstrijd te Twello.

Onze drijfveer is om de TREC bekender te maken, te laten zien en ervaren dat TREC een leuke en gezellige sport is en voor iedereen toegankelijk!

CAROLIEN ESSELINK

 • Leeftijd 36 jaar
 • Paard Stella en MAC
 • TREC niveau T4
 
Al jong ben ik besmet geraakt met het paardenvirus, eerst volgden er lessen op de manege en na een jaar daar gereden te hebben kreeg ik dan eindelijk mijn eigen pony Vlekkie. Vlekkie was al 22 jaar en kende alle kneepjes al, van hem heb ik dan ook heel veel mogen leren. Na Vlekkie kwam Davy, Niarca en toen Stella. Stella was 5 jaar toen ik haar kreeg en net zadelmak, dressuur en springen doen we nu op M niveau. Sinds 2012 rijd ik TREC. Ik ben door Heidi aangestoken met het TREC virus. Heidi zat bij mij in de dressuur les en vertelde mij over de TREC sport. Al snel ging ik met haar mee naar België en reed ik samen met haar mijn eerste TREC wedstrijd, gelijk T3 niveau. 2 weken later volgde nog een TREC wedstrijd in België. Hier ben ik voor het eerst met Stella gestart, solo T2. Ondanks een eerste plaats kan ik het niet aanraden om je tweede wedstrijd al gelijk solo te starten, zeker niet in het buitenland ;-). Sinds 2020 volg ik de instructeursopleiding bij de Freestyle Academy (Emiel Voest) om (TREC)ruiters nog beter te kunnen begeleiden in het rijden. Ik ben N1 (freestyle) en N2 gediplomeerd (orun) in opleiding voor Orun 3.

 • 2014 EK TREC te Italië
 • 2015 chef d’équipe TREC junioren
 • 2016 Nederlands Kampioen T4 solo
 • 2016 WK TREC te Spanje (19e plaats, beste Nederlandse ruiter)
 • 2018 Nederlands Kampioen T3 solo  (geen T4 klasse)

HEIDI HUGEN-BECKERS

 • Leeftijd 45 jaar
 • paard Nesta (foto), Abigail, Peppy en Cheetah
 • TREC niveau T4
 
Ook ik ben al jong besmet geraakt met het paardenvirus. Van mijn 10e tot mijn 18e heb ik alle mogelijkheden aangegrepen om bij paarden te zijn en paard te rijden. Ik heb veel geholpen op de manege met de stallen uitmesten en de manege- en handelspaarden te rijden. Hier heb ik heel veel geleerd over de omgang met paarden en alles wat erbij komt kijken. Eenmaal afgestudeerd heb ik in 2000 Nesta kunnen kopen. Met haar heb ik in 2005 mijn eerste TREC wedstrijd in Nederland, Eersel gereden. In 2006 zijn we samen naar het EK in Engeland geweest (dit was onze derde wedstrijd…). In 2008 ben ik met Abigail naar het WK in Frankrijk geweest. In 2011 ben ik Nederlands kampioen (als Belg ;-)) geworden met Nesta. In 2014 was ik chef d’equipe in Italië. En in 2015 nam ik, na 10 jaar TREC in Nederland, wederom deel met Nesta. Dit werd beloond met een bloemetje van de vereniging! Intussen hebben al mijn 5 paarden TREC ervaring. Nu vind ik het een leuke uitdaging om ruiters enthousiast te maken voor de TREC of om te helpen een niveau hoger te starten, dus van T2 naar T3. Naar T4 kan niet meer, omdat dit enkel solo is.

 • 2006 EK TREC Engeland
 • 2008 WK TREC Frankrijk
 • 2011 Nederlands Kampioen
 • 2014 Chef d’équipe EK TREC senioren te Italië
 • 2018 Nederlands Kampioen T3 equipe

DIRK JAN HUGEN
(IN MEMORIAM)

 

In 2005 was ook Dirk Jan in Eersel bij de 1e TREC wedstrijd in Nederland betrokken. Dirk Jan heeft van deze wedstrijd een hele DVD gecompileerd. Daarna is hij zelf ook TREC gaan rijden, eerst met Nesta, daarna met Vito. In 2008 heeft hij deelgenomen aan het WK in Frankrijk. Sinds een paar jaar kon hij door rugproblemen zelf geen wedstrijden meer rijden, maar zette hij zich in als internationaal jurylid / opleider en is hij regelmatig hoofdjury op wedstrijden geweest. Hij vond het leuk om zijn kennis over te dragen in de vorm van kaartleescursussen en de theorie over de regels van de TREC-wedstrijden.

©2021 DJ Ranch

+31 (0)6 54 21 53 75