CAROLIEN ESSELINK

Hoi, ik ben Carolien Esselink en opgegroeid in het groene Twello. Mijn ouders hadden een bloemenkwekerij en de buren om ons heen waren paardenliefhebbers. Als ik ’s ochtends wakker werd keek ik uit over de de weide van de buren met hun paard. Bij de andere buurman liepen er nog meer paarden met in het voorjaar veulens. 

Iedereen was het erover eens dat ik vanaf mijn 8e op paardrijden mocht. Tot dat een jongen uit mijn klas na de zonering starten en hij was net 6! Ik kreeg het voor elkaar om samen naar de manege iets verderop te mogen te gaan. Hier heb ik mijn beginselen van paardrijden onder de knie geregen. Na een jaar kwam viaivia mijn eerste rijdpony ‘Vlekkie’ van 22 jaar bij ons. Met hem en mijn volgende pony’s Davy en Niarca verder mogen groeien in het rijden en alles wat er bij komt kijken.

Van het MBO paraveterinair en dierenmanagement ben ik verder gaan studeren voor fysiotherapeut. Met als doel zo snel mogelijk paardenfysiotherapeut te worden. Tussendoor heb ik veel cursussen gedaan om mijn kennis qua anatomie en behandelen van paarden middels sportmassage te verrijken.   

Helaas gooide mijn gezondheid roet in het eten wat betreft de opleiding tot dierenfysiotherapeut . In 2018 lukte het me om de paardenfysiotherapie opleiding te Gent (België) goed af te sluiten. Nadien heb ik stage gelopen bij het SMDC te Heesch, een gespecialiseerde paardenkliniek. Hier heb een onschatbare waarde aan ervaring mogen opdoen. 

Sinds  juli 2021 ben ik ORUN 3 Freestyle instructeur wat inhoud dat ik mag lesgeven op gebied van loswerken, grondwerk, dubbele lange lijnen, dressuur en springen.Omdat ik zelf veel ervaring heb met het rijden van Trec, ben ik ook daarin bevoegd.

Ik zie mezelf als gevolgen mens om mens en dier te helpen. Met de kennis en ervaring die ik heb, ben ik ook bevoegd om mijn werk als fysiotherapeut uit te oefenen.

Uiteraard nooit uitgeleerd en nieuwsgierig  naar nieuwe ontwikkelingen op gebied van fysiotherapie, training en revalidatie. 

Zo kan ik ruiter én paard optimaal bijstaan op weg naar jullie doel!!

©2021 DJ Ranch

+31 (0)6 54 21 53 75