ACUGRAPH

ACUGRAPH, WAT IS DAT EIGENLIJK?

Acugraph is een digitaal meetsysteem om de energetische waarde van de meridianen (de energiebanen) te meten en te analyseren. De meting geeft een mooi beeld van eventuele verstoringen in het lichaam. Hier kan ik mijn acupunctuurbehandeling nauwkeurig op afstemmen om uw lichaam weer meer in balans te krijgen en klachten aan te pakken.

 

 

Hieronder een link naar een Engels informatiefilmpje met Engelse ondertiteling:

 

Engels informatiefilmpje

DE ACUGRAPH METING PRAKTISCH GEZIEN

Voor de meting neemt u plaats op de onderzoeksbank in een comfortabele houding . Met een soort pen, die een zachte vochtige tip heeft, start ik de meting. Via deze pen wordt de huidweerstand bij acupunctuurpunten bij handen en voeten gemeten. In totaal duurt de meting ongeveer 5 minuten. Met de uitslag van de meting vul ik mijn behandelplan aan of verfijn ik deze waar nodig. Deze Acugraph meting pas ik voor elke acupunctuurbehandeling toe.

DE GESCHIEDENIS VAN ACUGRAPH

 

Al duizenden jaren maken Oosterse geneeskundigen gebruik van informatie die meridianen, de energiebanen in ons lichaam, kunnen geven over de aard en de omvang van vele klachten. In 1950 stelde dr Nakatani, een Japananse arts, een afwijkende electrische geleiding vast over deze meridianen bij verschillende aandoeningen. Nadien zijn hier vele bevestigende onderzoeken naar gedaan. Later is de software van AcuGraph ontwikkeld. Met AcuGraph kan men de energiestatus en balans van de meridianen meten en analyseren via bepaalde acupunctuurpunten. Tijdens een acupunctuurbehandeling helpt men het lichaam deze balans te optimaliseren waardoor klachten verbeteren of verdwijnen.

©2021 DJ Ranch

+31 (0)6 54 21 53 75